Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Rivas houdt groepsbijeenkomsten voor kinderen van gescheiden ouders

Rivas Zorggroep begint dinsdag 15 september, in samenwerking met de Dienst Gezondheid & Jeugd, met de cursus Dappere Dino’s. Deze cursus is speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar van gescheiden ouders. In twaalf wekelijkse bijeenkomsten worden de jonge deelnemers ondersteund bij het verwerken van de echtscheiding van hun ouders.

Dappere Dino’s
Een echtscheiding heeft vaak grote gevolgen voor het hele gezin. Voor kinderen is het in deze periode belangrijk dat zij ondersteuning krijgen bij het verwerken van hun emoties. Daarom biedt Rivas in samenwerking met de Dienst Gezondheid & Jeugd het groepsprogramma Dappere Dino’s aan. Het doel van de bijeenkomsten is om de emotionele en gedragsproblemen waarmee kinderen na een echtscheiding van hun ouders te maken kunnen krijgen zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken.

Lotgenootjes
Onder begeleiding van trainers spreken de kinderen over hun gevoelens en problemen. Ze ontdekken dat ze niet de enige zijn die een scheiding meemaken of hebben meegemaakt. Daarnaast leren ze spelenderwijs hoe ze problemen kunnen oplossen.
 
Meer informatie
De cursus Dappere Dino’s begint dinsdag 15 september. De groepsbijeenkomsten vinden plaats op dinsdag aan het einde van de middag in Papendrecht. Beide ouders moeten schriftelijk akkoord geven voor deelname. Voorafgaand vindt er een intakegesprek met ouder(s) plaats, tussentijds is er een ouderbijeenkomst en na afloop is er een afsluitend gesprek met ouder(s).

Wanneer?
15 juni 2015 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Rivas
Locatie:
Rivas
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.