Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cursus "Een puber in huis"

Ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunnen bij Rivas Zorggroep in Papendrecht weer deelnemen aan de cursus Een puber in huis. Deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten; de eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 2 februari.

Veranderingen tijdens puberteit
In de cursus wordt aandacht besteed aan de veranderingen van kinderen in de puberteit. Daarbij komen de prettige en lastige kanten van het omgaan met pubers aan bod. Deelnemers krijgen van de pedagogisch adviseur en maatschappelijk werker van Rivas (en elkaar) tips en handvatten over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Thema’s die besproken worden, zijn onder andere de veranderingen in de puberhersenen, het praten met je puber en het voorkomen van ruzies.

Tijdens de bijeenkomsten is er veel ruimte voor interactie. Veelal zijn de vragen van deelnemers het uitgangspunt voor de gespreksonderwerpen. Daarnaast kunnen deelnemende ouders met elkaar praten en ervaringen uitwisselen.

Meer informatie en aanmelden
De cursus Een puber in huis bestaat uit vijf bijeenkomsten. Deze vinden plaats in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht. De eerste cursusavond is op maandag 2 februari van 19.30 tot 21.30 uur. De andere bijeenkomsten vinden op 9 en 16 februari en 2 en 9 maart plaats. Vanaf 19.15 uur staan koffie en thee klaar.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met de Centrale Toegang van maatschappelijk werk van Rivas via telefoonnummer (0183) 64 35 71. Aanmelden graag voor donderdag 29 januari.

Wanneer?
Van 2 februari 2015 19.30 uur tot 9 maart 2015 21.30 uur
Organisator
Rivas
Locatie:
seringenstraat 16
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.