Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cantica zingt in Choral Evensong

Cantica zingt in Choral Evensong

Het nieuwe jaar zet voor Cantica goed in. Het koor is gevraagd te zingen in een Choral Evensong. Op 1 februari in de Morgensterkerk te Papendrecht.

Een Choral Evensong komt uit de traditie van de Anglicaanse Kerk. Het is een gebedsdienst waarin het koor een groot aandeel heeft. De dienst is opgebouwd uit vaste onderdelen met onder andere het Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimitis (Lofzang van Simeon). Cantica heeft volgens deze traditie een gebedsdienst samengesteld waarin werken te horen zijn van Daniël Rouwkema, William Walton en Philip Radcliffe. Deze muziek zullen zij ook laten horen als zij in februari als koor te gast zijn in Engeland (St Albans en Chelmsford). Voor verdere informatie zie www.cantica.org.

Behalve koorzang is er ook samenzang van Engelse hymnen. Voor de diensten in Nederland is gekozen voor Nederlandse teksten zoals die te vinden zijn in het Liedboek.

Wij nodigen u van harte uit te komen luisteren en mee te zingen.
Zondag 1 februari 17.00u Morgensterkerk te Papendrecht.

Wanneer?
1 februari 2015 van 17.00 tot 00.00 uur
Organisator
Geref. Kerk 'De Morgenster'
Locatie:
Muilwijckstraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.