Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiebijeenkomst over wonen met zorg in De Markt

Sinds afgelopen jaar zijn er in woonzorgcentrum De Markt zogenoemde huurappartementen met zorg beschikbaar. Inwoners van Papendrecht en omgeving die meer willen weten over deze vorm van wonen met zorg  bij Rivas Zorggroep zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst op zaterdag 24 januari. Hier krijgen ze meer informatie, kunnen ze de appartementen bekijken en hun vragen stellen. De bijeenkomst vindt plaats in woonzorgcentrum De Markt van 14.00 (inloop vanaf 13.30 uur) tot 16.00 uur.  

Veranderingen in zorg
Door de kabinetsplannen is er veel veranderd in de organisatie en financiering van de (langdurige) zorg. Uitgangspunt daarbij is dat mensen zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis blijven wonen en eigen regie houden. Waar mogelijk met behulp van het eigen sociale netwerk en waar noodzakelijk met professionele zorg.

‘Met alle huidige en toekomstige veranderingen in de zorg weten mensen niet meer precies wat ze kunnen en mogen verwachten’, zegt Henk van Gemert, teamleider bij Rivas. ‘Tijdens deze bijeenkomst informeren we hen over de mogelijkheden. Zowel over de huurappartementen voor langdurig verblijf als over het Rivas-pension voor tijdelijk verblijf. Daarna kunnen bezoekers de appartementen bekijken en hun vragen stellen. Uiteraard is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen voor een persoonlijke afspraak.’

Huurappartement met zorg
Met de huurappartementen blijft Rivas wonen met zorg aanbieden in een veilige en beschutte omgeving. ‘Afgelopen jaar hebben we de eerste bewoners van onze huurappartementen mogen verwelkomen’, vervolgt Henk. ‘In 2015 breiden we het aantal appartementen fasegewijs uit. Mensen betalen huur voor het appartement en waar nodig of gewenst worden de zorg en dienstverlening, los van het wonen, geregeld.’

Rivas-pension
In het Rivas-pension is gelegenheid om in alle rust en in een prettige omgeving tijdelijk te verblijven voor bijvoorbeeld herstel of nazorg. Dit is ook mogelijk voor een tijdelijke overname van de zorg tijdens bijvoorbeeld de vakantie van een mantelzorger. Een team van professionele medewerkers staat dag en nacht klaar.

Meer informatie
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de informatiebijeenkomst te bezoeken. Deze vindt plaats op zaterdag 24 januari van 14.00 (inloop vanaf 13.30 uur) tot 16.00 uur in woonzorgcentrum De Markt aan de Markt 24 in Papendrecht. Bezoekers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via e-mail of telefoon. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

 

Wanneer?
24 januari 2015 van 13.30 tot 16.00 uur
Organisator
Rivas Zorggroep
(0183) 61 24 02
wonenbijrivas@rivas.nl
Locatie:
Woonzorgcentrum De Markt
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.