Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Natuurjaar 2014 in woord en beeld

Natuurjaar 2014 in woord en beeld

Zes enthousiaste natuurliefhebbers uit de Alblasserwaard vertellen op donderdagavond 22 januari wat hen zoal heeft beziggehouden in 2014. Tijdens zes korte afwisselende lezingen nemen zij u mee de polder in, en krijgt u van alles te horen over bijzondere ontmoetingen en interessante onderzoeken, waarbij prachtige foto’s worden getoond.

Zo was Corné Stam dit voorjaar niet weg te slaan uit de Boezems van Kinderdijk, waar hij het broedsucces van de Zwarte stern volgde. Anthonie Stip werkt bij de Vlinderstichting en heeft een soortbeschermingsplan geschreven voor de Argusvlinder. Met de Argusvlinder, ook wel de koningin van de weide genoemd, gaat het erg slecht in Nederland. Anthonie zal vertellen waarom de Alblasserwaard zo belangrijk is voor deze bijzondere vlinder.

De Lekkerlandse fotograaf Gerard Roest struint wat af door de natuur, en maakt daarbij prachtige foto’s van ‘gewone’ soorten. Hij laat zijn mooiste foto’s uit 2014 zien. Albert de Jong is gek op ganzen en zwanen en, ondanks het feit dat hij bij SOVON vogelonderzoek in Nijmegen werkt, nog veelvuldig in de Alblasserwaard te vinden. Albert telt de Kleine zwanen, die vanuit Rusland de sappige veenweides van de Alblasserwaard opzoeken om te overwinteren. Soms verblijft meer dan 5% van de wereldpopulatie van Kleine zwanen in de Alblasserwaard. Pieter Bieren is WetlandWacht van de Vogelbescherming en vertelt over bijzondere ontmoetingen tijdens z’n fietstochten door de polder. Als laatste duiken we de modderslootjes in met Richard Slagboom, die zal vertellen waarom Alblasserwaardse kikkers van uitslapen houden.

Lijkt het u leuk om meer te weten te komen over de Alblasserwaardse natuur? Dan bent u van harte welkom in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. (naast het Alblasserbos) De lezing start om 19.30 uur en de entree bedraagt €2.50

Wanneer?
22 januari 2015 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.