Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Winterwandeling

Vandaag organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een winterwandeling door het Alblasserbos nabij Wijngaarden. De wandeling start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard en duurt ongeveer 2 uur.

Vanwege het interactieve karakter is de wandeling geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen die goed kunnen lopen. Het gebied is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en honden. Kijk naar het weerbericht en zorg voor passende, warme kleding en waterdichte schoenen.

In de winter oogt een bos kaal, je kijkt er zo doorheen. Saai? Nee hoor want nu heb je de kans wat meer van het binnenbos en zijn bewoners te zien. Ook is er al volop nieuw leven in het bos aanwezig. Waar? Onder leiding van twee ervaren IVN-natuurgidsen, Marionnel Meyer en Miriam Vermeij, gaat u deze middag op zoek naar het winterse bosleven. U zult versteld staan wat een winterbos te bieden heeft aan ons en zijn voorkomende planten en dieren. Een afwisselende wandeling om de “stramme” winterbenen eens lekker te strekken!

Deelname is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor en na de wandeling kunt u nader kennismaken met het Streeknatuurcentrum, waar u ook een drankje kunt nuttigen.

Wanneer?
17 januari 2015 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
0184-412618
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.