Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Exotische rivierkreeften veroveren onze polder

Exotische rivierkreeften veroveren onze polder

Bram Koese, onderzoeker bij Stiching EIS / Naturalis (European Invertebrate Survey), neemt u op donderdagavond 27 november, mee in de wereld van (exotische) rivierkreeften.

In Nederland komt van oorsprong één soort rivierkreeft voor: de Europese rivierkreeft, maar sinds de tweede helft van de vorige eeuw zijn daar 8 (exotische) soorten bijgekomen! Veel van die nieuwe, invasieve soorten lijken zich razendsnel te verspreiden. Vooral de rode en de geknobbelde Amerikaanse rivierkreeft doen het zéér goed in onze wateren. Ook in de Alblasserwaard zijn de exotische rivierkreeften in bijna elk oppervlaktewater te vinden. Ze worden zelfs al gevangen voor de consumptie.

Waterschappen en sommige natuurbeheerders zijn zeer bevreesd voor mogelijke schade die de invasieve rivierkreeften aanrichten. Zo zouden ze alle waterplanten opeten, daarnaast zouden rivierkreeften een slagveld aanrichten onder vissen en amfibieën. Maar kloppen deze (horror)verhalen wel?

Wilt u meer van, dit niet alledaagse onderwerp, te weten komen, kom  dan op 27 november naar het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht (naast Alblasserbos)
De lezing begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 2.50 euro.

Wanneer?
27 november 2014 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.