Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Halloween in Oostpolder

Halloween in Oostpolder

Marcel Stevens, voorzitter van het wijkplatform Oostpolder/De Kooy is initiatiefnemer van het feest. Marcel, wat heb jij toch met Halloween? Marcel: ‘Een paar jaar geleden ben ik met mijn vriendin Rianne klein begonnen. Een vrije dag van mijn werk genomen om samen met wat vrienden in onze voortuin een spookdoolhof te maken. Voorzien van licht- en geluidseffecten. Het jaar daarop weer wat groter en daarna weer wat groter. Inmiddels is het uitgegroeid tot een evenement waar diverse organisaties bij betrokken zijn. Erg leuk om te zien hoe deze organisaties samenwerken om kinderen een onvergetelijke griezelige avond te verzorgen.’
 
Tennisvereniging TOP was vorig jaar al een enthousiast deelnemer. Frans Seltenrijch, directeur bij Tenniscentrum Oostpolder en Mark van Rijswijk doen graag weer mee: ‘Vorig jaar zijn wij in gesprek gekomen met Marcel Stevens. Marcel Stevens organiseerde al enige jaren Halloween voor de kinderen in de Oostpolder. Marcel kwam bij ons met een nieuwe opzet om een Halloween tocht met als afsluiting een Halloween feest voor alle kinderen in de Oostpolder op te zetten. Om na de spookachtige tocht een mooie afsluiting te geven voor de kinderen was er een beschikbare ruimte nodig.

Het concept en het enthousiaste van Marcel deed ons besluiten om vorig jaar onze hal ter beschikking te stellen. Afgelopen jaar hadden wij kippenvel van alle 250 kinderen die genoten van deze Halloween, het was een groot succes voor iedereen.
Ook dit jaar stellen wij dus met veel plezier onze hal weer ter beschikking, die weer omgetoverd wordt tot een spookachtig Halloween decor.  Dit jaar heeft Tenniscentrum Papendrecht ook een Halloween Cafe ruimte ingericht in de hal. In de tijd dat de kinderen staan te dansen op de muziek van de DJ en vermaakt worden met diverse spelletjes kunnen de ouders rustig genieten van een drankje en een hapje.
 
Wijkplatform Oostpolder/De Kooy en Tennisvereniging TOP hebben de buren ook uitgenodigd mee te doen met het Halloweenfeest. Voetbalvereniging Drechtstreek was direct enthousiast. Ad Sieses, bestuurslid van VV Drechtstreek en Esther Vogel van de Jeugd Activiteiten Commissie wilden heel graag aansluiten bij dit centrale Halloweenfeest. Vorig jaar heeft Drechtstreek nog een eigen Halloweenfeest georganiseerd, maar het gezamenlijk organiseren met partijen die zich belangeloos voor zo’n kinderfeest inzetten past helemaal in de cultuur en beleving van onze voetbalvereniging en we gaan er voor de kinderen zeker iets moois van maken.’
 
Edwin Akker, voorzitter van het wijkplatform Kraaihoek/Middenpolder heeft vorig jaar nog liters pompoensoep gekookt, maar trommelt zijn wijk dit jaar op om mee te doen in het Oostpolderpark: ‘Zelf liep ik voorgaande jaren mee in onze eigen buurtje en kwam er toen achter dat er toch een hoop kinderen wel Halloween wilden vieren, maar dat dit in de buurt waarin zij woonden niet echt leefde. Door mee te doen aan dit Halloweenfeest,  samen met de andere partijen, kunnen we als wijkplatform de kinderen uit onze wijk een nog leukere Halloween ervaring geven.
 
De wijkcoördinatoren van de gemeente Papendrecht hebben ook dit keer een vrijwillige rol in het donkere park. Lisette Human: ‘Ik heb 10 jaar bij theatergroep Het Masker gespeeld. De rol van ‘slechte heks’ in ‘De Tovenaar van Oz’ beviel me goed. Vorig jaar was het zó ontzettend leuk om mee te doen! Als boze heks Alveria zag ik eerst al die gezichtjes van de kinderen met grote bange ogen, maar om er daarna toch weer een lach op toveren was geweldig om te doen. Ik doe dit jaar graag weer mee als ‘slechte madam’!’
 
Het griezelverhaal …
In het park is een piratenschip gestrand en bootsman Woeste Willem is zijn bemanning kwijt. Een deel van de piraten is aan de drank gegaan, maar zij hebben niet alleen limonade gedronken. Er zat een drankje tussen waardoor de piraten veranderden in zombiepiraten …
 
Inmiddels zijn 45 vrijwilligers druk bezig het feest tot een succes maken. Kleding naaien, decors in elkaar zetten, rommelmarkten bezoeken, schmink uitproberen.

Er is een spannende tocht door het park en een Halloweenfeest in de hal bij Tennisvereniging TOP.
 
Dus noteer vast op de kalender: TOP Halloweenfeest
Wanneer? Zaterdagavond 1 november 2014
Waar? Start: hoek Parkweg/Westkil. Einde: Tenniscentrum Top
Hoe? Verkleed in je griezeligste outfit!
Tijd? Vanaf 18.00 uur
Erg slecht weer? Bij erg slecht weer vervalt de spooktocht door het Oostpolderpark. We houden dan een supergave Piraten/Halloween-kinderdisco bij Tenniscentrum Top waar alle griezels jullie staan op te wachten
Kosten? Gratis voor kinderen
Voor wie? Kinderen tot ongeveer 13 jaar
 
Er zijn geen kosten aan verbonden voor de kids. Ouders worden van harte uitgenodigd bij Tenniscentrum TOP

Wanneer?
1 november 2014 van 18.00 tot 00.00 uur
Organisator
Wijkplatform Oostpolder/De Kooy
Locatie:
Start: hoek Parkweg/Westkil. Einde: Tenniscentrum Top
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.