Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gebedsbijeenkomst van en voor Papendrechtse christenen

Gebedsbijeenkomst van en voor Papendrechtse christenen

Het nieuws brengt ons dagelijks nieuwe berichten van een wereld vol haat, vol geweld en vol vervolging. De onschatbare waarde van een van God ontvangen mensenleven lijkt op sommige plaatsen niet meer dan een nummer in het aantal slachtoffers, vermoorden of verjaagden.

Er is geen instrument om de omvang van het leed in de wereld te bepalen. Er is geen maatsoort of eenheid om de pijn uit te drukken. Maar de trieste conclusie is wel dat wij tijdgenoten zijn van een stroom vluchtelingen die nooit zo groot is geweest. En het aantal christenen dat vanwege hun (en ons) geloof opgejaagd is, ontheemd is en vervolgd wordt, lijkt met de dag toe te nemen.

Op grond van ons geloof in de dood en opstanding van Christus, delen we ook de opdracht die we lezen in Gods Woord, de Heilige Schrift:
Leef in vrede met elkaar. Wij sporen u aan, broeders en zusters, iedereen die zijn dagelijks werk verwaarloost terecht te wijzen, de moedelozen hoop te geven, op te komen voor de zwakken, met iedereen geduld te hebben. Zie erop toe dat niemand kwaad met kwaad vergeldt en streef altijd naar het goede, zowel voor elkaar als voor ieder ander. Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.    (1 Tessalonicenzen 5:13b -18)

Vanuit dat besef zetten zich wereldwijd ontelbaar veel mensen in om hulp te bieden en hulp te bidden. Diverse organisaties verzamelen middelen om zo praktische noodhulp te bieden. Anderen zetten zich juist in om verslag te doen over het lot van vervolgden en zo de wereld en ons te alarmeren.

Vanuit Papendrecht lijken de brandhaarden soms ver weg. Maar wanneer we de beelden zien van vluchtende gezinnen, van uitgebrande kerken en van talloze slachtoffers van geweld, voelen we de wanhoop, onmacht en het verdriet diep in onszelf.
We weten ons verbonden en we hebben een opdracht. Vanuit dat gevoel is het initiatief ontstaan om   samen het leed van de wereld voor te leggen aan onze Heer. Over onze menselijke grenzen en verschillen heen, willen we samen bidden en samen luisteren naar Zijn Woorden van eeuwig durende troost en bemoediging.

Op DV donderdag 21 augustus 2014 wordt een gezamenlijke gebedsbijeenkomst georganiseerd voor en door alle christenen in Papendrecht. De bijeenkomst vindt plaats in de Bethlehemkerk, inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur.

De bijeenkomst heeft een sober karakter, maar is juist krachtig in de stilte en eerbiedwaardige bezinning. Psalmen en teksten zijn gekozen om onze verbondenheid met elkaar en met onze broeders en zusters wereldwijd te benadrukken. We bidden voor vervolgden en voor hun vervolgers. We danken voor onze vrede, maar ook voor de vrede die we in Christus mogen doorgeven aan allen, wereldwijd.

Wanneer?
21 augustus 2014 van 19.45 tot 00.00 uur
Locatie:
Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.