Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Laatste zwem4daagse in het oude zwembad

Laatste zwem4daagse in het oude zwembad

Vanaf maandag 23 juni t/m donderdag 26 juni 2014 wordt in het buitenbad van zwembad De Hooght te Papendrecht de Nationale Zwem4daagse gehouden. De laatste keer, want in 2015 zal de zwem4daagse in het nieuwe bad plaats gaan vinden. Dit jaar wil zwemvereniging de Geul er weer een leuk en gezellig  festijn van maken.

Vier avonden lang zwemmen de deelnemers vanaf 19:00 uur de door hen gekozen afstand en sponsoren hiermee Spieren voor Spieren. De laatste avond wordt  traditioneel afgesloten met het Muntjesduiken!
      
Al sinds 1969 wordt door de KNZB ieder jaar de Nationale Zwem4daagse georganiseerd. Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille.

Sponsorzwemmen voor een goed doel
Onder het motto “Alle baantjes tellen mee!” gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar Spieren voor Spieren.
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Wist jij dat er in je lichaam zo’n 600 spieren zitten? Zelfs om te lachen heb je spieren nodig. Er zijn kinderen die dit zelfs niet kunnen! Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. Dat doen ze door mensen op te roepen om in actie te komen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Met jouw geld kan er onderzoek gedaan worden om spierziekten de wereld uit te helpen! Zet dus ook jouw gezonde spieren in! Wil je meer informatie kijk op www.spierenvoorspieren.nl of www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Alle deelnemers ontvangen een  sponsorkaart. Vervolgens zoek je mensen die jou per baantje willen sponsoren: je ouders, broers, zussen, opa en oma of de buren. Meestal willen zij wel geld geven. Het is tenslotte voor een goed doel. Allemaal meedoen dus! En is je sponsorkaart vol? Vraag gerust een nieuwe bij aan bij een van onze organisatoren!

Inschrijving
Inschrijven kan persoonlijk op zaterdagmorgen 21 juni van 10:00 tot 11:30 uur in de hal nabij de kassa van Zwembad De Hooght aan de Lange Tiendweg, zodat je maandagavond direct kan beginnen, maar inschrijven kan natuurlijk ook nog op maandagavond 24 juni vanaf 17.00 uur. Ook een mogelijkheid is om een inschrijfformulier uit te printen vanaf de website www.zvdegeul.nl  en in te leveren bij de kassa van het zwembad  of op het adres Heidezoom 21 (vergeet dan niet het inschrijfgeld bij te sluiten). De organisatie is in handen van Zwemvereniging De Geul in samenwerking met Zwembad De Hooght.

Elke 100e inschrijving krijgt gratis een zwemabonnement. Deelname kost € 4,50. Toeschouwers kunnen gratis naar binnen. Deelnemers moeten tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Wanneer?
Van 23 juni 2014 19.00 uur tot 26 juni 2014 00.00 uur
Organisator
Zwembad De Hooght
Locatie:
Zwembad De Hooght
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.