Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Nacht van het Gebed

Nacht van het Gebed

Christenen wereldwijd vragen uw gebed….. In de Grote kerk, Kerkbuurt 80  wordt in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni een Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk georganiseerd. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de veelgestelde vraag van vervolgde christenen: ‘Bid voor ons’. Christenen uit de omgeving zijn van harte welkom om (een deel van) de Nacht van Gebed bij te wonen en mee te bidden.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht van Gebed wordt jaarlijks gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

Tijdens de Nacht van Gebed van 13 op 14 juni wordt onder andere gebeden voor voorganger Servant Obona uit de Centraal-Afrikaanse Republiek en Hanna uit Syrië. Hanna: “De realiteit is hard. Toch voelen we ons gezegend omdat God ons beschermt en ons geeft wat we nodig hebben. Als ik me zwak voel, laat God me zien dat ik deze last niet alleen hoef te dragen, dat ik het kan delen met de mensen over de wereld die voor me bidden. Ik ben niet alleen. Bid alstublieft. We hebben uw gebeden wanhopig hard nodig.”

Waarom een Nacht van Gebed?
Niet elke Christen heeft de vrijheid om samen te komen als kerk, om samen te bidden en te delen in geloofservaringen of om zorgen te delen. Sterker nog, wanneer je gevangen gezet wordt, je baan kwijt raakt, verstoten wordt door je familie of je leven niet zeker bent, alleen omdat je in die Ene God gelooft, heb je het in vele landen op deze wereld erg zwaar.

Hoe bijzonder is het dan om in een vrij land samen te komen en gezamenlijk te bidden voor die vervolgde broeders en zusters.
Samen één nacht bidden, één nacht apart zetten voor vervolgde kerk, dat is de essentie van de Nacht van Gebed. Voor de één een uitdaging, voor de ander een offer, voor weer een ander een goede gewoonte, maar wel een noodzaak om God te blijven zoeken. In liefde en bewogenheid voor onze broeders en zusters die onze gebeden zo nodig hebben.

Hoe ziet zo’n “Nacht” er nu uit ?
De Nacht begint op vrijdagavond om 22.00 uur en duurt tot zaterdagochtend 06.00 uur.
Het geheel is opgedeeld in vier blokken van ongeveer twee uur. Per blok worden drie filmfragmenten getoond met informatie over een bepaald gebied of onderwerp. Na ieder filmfragment wordt er in groepjes met elkaar gebeden. Ook is er een gelegenheid om kaarten te schrijven welke door Open Doors verstuurd zullen worden. Na elk blok is er een korte pauze. Voor velen de gelegenheid om aan te schuiven of om naar huis te gaan want het is uiteraard niet verplicht om de hele “ nacht” mee te doen.

Juist ‘s nachts
Waarom wordt er ’s nachts gebeden?
Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk, dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij.
Door de getuigenissen en de beelden op de filmfragmenten voel je iets van het lijden dat deze christenen doormaken. Het kost ons een nacht maar het verrijkt ook je eigen leven. Wij horen van al de onrust die er is in deze wereld is. Toenemende vervolging in Sudan en  Nigeria.
Nieuwe landen die zich aandienen met grote vervolging zoals de Centraal Afrikaanse Republiek, Sri Lanka en Bangladesh. Maar vergeet ook Noord Korea niet en Libië en ……..

Bemoediging
“Bid voor ons.” Dit is vaak wat vervolgde christenen vragen wanneer ze door een christen uit een vrij land worden opgezocht.
Niet iedereen is in staat op bezoek te gaan bij onze vervolgde geloofsgenoten maar via gebed hen bemoedigen is wel mogelijk. Het is zo’n krachtig instrument als er tegelijkertijd op vele locaties in Nederland en België voor de vervolgde christenen wordt gebeden. God hoort en verhoort onze gebeden. En weet u, in landen als Noord Korea bidden ze voor ons. Wij hebben de vrijheid om te lezen in Gods woord, te spreken over Zijn verlossingswerk en de hoop die God ons geeft. Wij kunnen in alle vrijheid dagelijks naar een kerk of samenkomst gaan om Hem groot te maken.
Hoe gaan wij om met de vrijheid die we hebben om alles bij God te brengen?
Kom, wees niet lauw maar wordt warm en bid mee om hen te bemoedigen en voor Gods troon te brengen.

Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl

Namens de organisatie Nacht van Gebed Papendrecht

Jaap Iedema

Wanneer?
Van 13 juni 2014 00.00 uur tot 14 juni 2014 00.00 uur
Organisator
Grote Kerk
Locatie:
Kerkbuurt 80
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.