Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Luisteren naar vroege vogels

Luisteren naar vroege vogels

Op zaterdag 3 mei organiseert de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblassewaard’ (NVWA) een vroege vogel excursie. Deze excursie zal plaatsvinden in het Alblasserbos in Papendrecht. Onder leiding van een drietal gidsen zal er op zoek gegaan worden naar de diverse vogels die leven in het bos.

In het Alblasserbos in Papendrecht leven verschillende soorten vogels, zoals de Merel en Lijsters, maar ook de Roodborst en Winterkoning. Omdat de excursie in de ochtend plaats zal vinden, kan er worden geluisterd naar het ware concert van de vogels. Beginnend met de prachtige zang van de Merel en Lijsters, volgen langzaamaan de Roodborst en Winterkoning. De serene rust van de nacht groeit langzaam uit tot het concert van de vogels.

Onder leiding van de drie enthousiaste gidsen, Wim Bakker, Jonathan Leeuwis en Ron Leeuwis, zult u op pad gaan in het Alblasserbos. De excursie start om 7.00 uur vanaf het Streeknatuurcentrum van de NVWA, Matenaweg 1 te Papendrecht. De excursie zal ongeveer 2 uur duren. Na de excursie is er gelegenheid om nog wat te drinken in het Streeknatuurcentrum. Deelname is gratis (exclusief eventuele consumpties). Opgeven is verplicht via: info@nvwa.eu. Er is plaats voor maximaal 35 personen!
 

Wanneer?
3 mei 2014 van 07.00 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.