Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bijeenkomst voor mantelzorgers over een wet die verandert en zorg die blijft

Bijeenkomst voor mantelzorgers over een wet die verandert en zorg die blijft

Mantelzorg nu en in 2015

Op donderdagavond 13 maart a.s. organiseren het Steunpunt Mantelzorg van de BWI-Papendrecht en de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Drechtsteden een bijeenkomst voor alle huidige èn toekomstige mantelzorgers van Papendrecht. Het thema van deze avond is: Een wet die verandert (AWBZ en WMO) en zorg die blijft! Mantelzorg in 2015.

Inleider op deze avond is mevrouw Teunissen, adviseur bij het landelijke programma Aandacht voor Iedereen (AVI) en senior adviseur bij Zorgbelang Zuid-Holland. De locatie is: Residence Gerbrandy, P.S. Gerbrandystraat 31, 3354 BR Papendrecht, T 078  615 47 41 De zaal is open om 19.15 uur. Wij ontvangen graag uw aanmelding voor deze bijeenkomst. Deelname is gratis.
De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Veranderingen in de AWBZ en WMO: Wat staat ons te wachten?
In de wetgeving gaat veel veranderen. De AWBZ zal er in de toekomst niet meer zijn en de nieuwe wet Langdurige Intensieve Zorg (LIZ)  zal in werking treden. Hierbij zal de gemeente, naast de huishoudelijke zorg, de persoonlijke verzorging en begeleiding voor haar rekening nemen. De zorgverzekeraars worden verantwoordelijk voor de medische/verpleegkundige zorg en de  overheid voor de chronisch langdurige zorg.
De Wmo gaat ook anders werken waarbij er nog meer gekeken gaat worden naar de mogelijkheden van mantelzorgers en andere familieleden, vrienden en kennissen rondom de zorgvrager. Het benutten en versterken van de eigen kracht zal nog meer uitgangspunt gaan worden. Maar wat gaat dit betekenen voor zorgende familieleden?

Vragen en ervaringen
Mevrouw Teunissen, adviseur bij het landelijke programma Aandacht voor Iedereen (AVI) en senior adviseur bij Zorgbelang Zuid-Holland, weet als geen ander te vertellen wat er allemaal verandert en waar mantelzorgers op voorbereid moeten zijn. Vragen als: wat verandert en precies? Wat wordt de rol van de gemeente? Hoe gaat een en ander in zijn werk als je zorg nodig hebt? Wat kan ik zelf doen ter voorbereiding op zorg of waar moet ik aan denken? komen zeker aan bod. Tevens is er gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Informatie
Voor aanmelden of meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Laura Koorevaar, coördinator Steunpunt Mantelzorg bij BWI-Papendrecht.

Wanneer?
20 februari 2014 van 19.15 tot 21.30 uur
Organisator
Steunpunt Mantelzorg van de BWI-Papendrecht
078 615 47 41
L.koorevaar@bwi-papendrecht.nl
Locatie:
Residence Gerbrandy, P.S. Gerbrandystraat 31
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.