Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Beschieting van Dordrecht 1813

Beschieting van Dordrecht 1813

Op zaterdag 23 november 2013 komt een deel van de geschiedenis van Papendrecht en Dordrecht opnieuw tot leven. Vanaf 13.00 uur worden tussen het Merwehoofd in Papendrecht en de Merwekade in Dordrecht gevechten uit 1813 nagespeeld.

Tweehonderd jaar na 1813 vindt op het Veerplein en het Aviolandaplein een beschieting plaats tussen Papendrecht en Dordrecht. Papendrecht vuurt met vier replica’s van kanonnen een halfuur verschillende schoten af. Naast dit unieke spektakel staat het Veerplein van Papendrecht in het teken van het jaar 1813. ’s Ochtends wordt een kampement opgebouwd, waarbij iedereen welkom is om te kijken, mee te helpen en vragen te stellen.

In de ochtend wordt een overval nagespeeld in winkelcentrum De Meent. Daarna wordt voor alle (of in ieder geval zo veel mogelijk) bezoekers soep gekookt. Als kers op de taart is het college van burgemeester en wethouders in kledij uit 1813 gekleed. Samen met de vereniging Atkins lossen de collegeleden de schoten. Op deze bijzondere dag licht een spreker voor, tijdens en na de beschieting toe wat zich in november 1813 verder allemaal afspeelde. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. Voor de kleintjes is er een kleurwedstrijd. De kleurplaat kan men ophalen bij het gemeentehuis. Kinderen kunnen de kleurplaat inleveren bij de receptie van het gemeentehuis. Tijdens de toespraak van de burgemeester wordt de winnaar bekend gemaakt. Om extra sfeer te geven aan dit evenement vraagt de organisatie bezoekers gedateerde kleding te dragen. Dit mag van alles zijn!

 

 

Wanneer?
23 november 2013 van 13.00 tot 00.00 uur
Organisator
Gemeente
Locatie:
Merwehoofd
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.