Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tentoonstelling “Bijbelse Cultuur”

De “Groene Kerk” bestaat dit jaar 100 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als Evangelische Gemeente “De Schuilplaats” eigenaar van de kerk organiseren wij, om deze bijzondere gebeurtenis te vieren, een tentoonstelling “Bijbelse Cultuur”.

Deze tentoonstelling  wordt gehouden van dinsdag 29 oktober t/m donderdag 31 oktober in de “Groene Kerk” van de Evangelische Gemeente , Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht. De kerkzaal wordt voor de tentoonstelling ingericht als een Bijbels historisch museum.

De kerk is van dinsdag t/m donderdag dagelijks voor bezoek geopend van 09.00u tot 21.30u. De toegang is voor iedereen geheel gratis.
Er zullen ongeveer 300 voorwerpen uit Israël en de omliggende landen worden uitgestald.

Van muziekinstrumenten tot  wijnzakken en dorssleeën, van ploeg tot pesachbord en gebedsriemen, van Torahrol tot inhoudsmaten en gewichten, van maalstenen tot kamelenzadel en geuren, en nog veel meer.

Er worden lezingen gehouden ondersteund door videopresentaties, die de bezoekers mee zullen nemen op reis door de Bijbelse wereld om meer inhoud te geven aan gewoonten en gebruiken. Op deze wijze komen de Bijbelse geschiedenissen tot leven.
Als Evangelische Gemeente  nodigen wij u allen hartelijk uit om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken.
 

Wanneer?
Van 29 oktober 2013 00.00 uur tot 31 oktober 2013 00.00 uur
Organisator
Evangelische Gemeente De Schuilplaats
Locatie:
Gebouw De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.