Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

"100 jaar Groene Kerk" Tentoonstelling “Bijbelse Cultuur” in de kerk

"100 jaar Groene Kerk" Tentoonstelling “Bijbelse Cultuur” in de kerk

Tentoonstelling “Bijbelse Cultuur” in de kerk! Onze “Groene Kerk” bestond op 23 juli van dit jaar 100 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om deze bijzondere gebeurtenis te vieren, organiseren wij een tentoonstelling “Bijbelse Cultuur”. Dit doen wij in samenwerking met Jaap Bönker, directeur van de Arabische Wereldzending. De tentoonstelling wordt gehouden van dinsdag 29 oktober t/m donderdag 31 oktober.

De kerkzaal wordt voor de tentoonstelling ingericht als een Bijbels historisch museum. Er zullen ongeveer 300 voorwerpen uit Israël en de omliggende landen worden uitgestald. Van muziekinstrumenten tot wijnzakken en dorssleeën, van ploeg tot pesachbord en gebedsriemen, van Torahrol tot inhoudsmaten en gewichten, van maalstenen tot kamelenzadel en geuren, en nog veel meer. Jaap Bönker zal lezingen houden, die ondersteund zullen worden door videopresentaties, die de bezoekers mee zullen nemen op reis door de Bijbelse wereld om meer inhoud te geven aan gewoonten en gebruiken. Op deze wijze komen de Bijbelse geschiedenissen tot leven. De kerk is van dinsdag t/m donderdag dagelijks voor bezoek geopend van 09.00u tot 21.30u. De toegang is voor iedereen geheel gratis. 
 

Wanneer?
Van 29 oktober 2013 09.00 uur tot 31 oktober 2013 21.30 uur
Organisator
Groene Kerk
Locatie:
Schooldwarsstraat 50
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.