Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over de watervogels van de Alblasserwaard

Lezing over de watervogels van de Alblasserwaard

Op 31 oktober houdt Jan-Willem Vergeer een lezing over de watervogels van de Alblasserwaard. Tijdens deze lezing laat hij op basis van telgegevens zien hoe belangrijk de polders zijn voor soorten als de kolgans, smient en kleine zwaan. De avond wordt georganiseerd door de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA). Iedere belangstellende is welkom.

De Alblasserwaard is een belangrijk gebied voor watervogels. Soorten als de smient, kolgans en kleine zwaan komen er jaarlijks in grote aantallen overwinteren. Leden van de Alblasserwaardse vogelwerkgroep tellen al jaren een groot deel van de polders. De tellingen worden gecoördineerd door de spreker, Jan-Willem Vergeer van Sovon Vogelonderzoek Nederland.
Tijdens deze avond laat hij aan de hand van kaartjes, grafieken en natuurlijk mooie foto’s zien welke watervogels je kunt tegenkomen in de Alblasserwaard. Iedereen die geïnteresseerd is in de vogels van onze regio, is van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum, Matenaweg 1 te Wijngaarden.

Bijschrift foto
Kleine zwanen in de Alblasserwaardse polder
Foto Albert de Jong

Wanneer?
31 oktober 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.