Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Donateursavond Darpsbehoud 'Papendrecht'

De jaarlijkse avond voor donateurs van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht en andere belangstellenden wordt gehouden op woensdagavond 30 oktober 2013 in Theater de Willem, v.d. Palmstraat, Papendrecht, van 20.00 – 22.15 uur, pauze om ong. 20.45 uur. Zaal open 19.30 uur.

Na de geslaagde thema-avond over Papendrecht als ondernemend dorp, is dit jaar weer gekozen voor een programma met veel verschillende onderwerpen, ‘van alles wat’, dus.

PROGRAMMA (onderwerpen in willekeurige volgorde):
*In het Dorpsjournaal een overzicht van Dorpsbehoud activiteiten en gebeurtenissen in het dorp, die het vermelden waard zijn, daarbij voorzien van het gebruikelijke eigenzinnige/eigenwijze commentaar.
*Een overzicht van de tentoonstellingen in Museum Dorpsbehoud: Van 1 februari t/m eind juli 2013 de tentoonstelling over de Watersnood en Dekker Aann.Mij.; vanaf 31 augustus de tentoonstelling over twee eeuwen Onafhankelijkheid.
*Een filmpje uit het inmiddels omvangrijke filmarchief.
* Roept u maar!!! Plaatjes uit het archief waarvoor hulp van het publiek dringend gewenst is.
*Medewerker Arie van Dijk houdt een presentatie over het ontstaan van Papendrechts eerste nieuwbouwwijk ’t Zand.
*Natuurlijk wordt er ook een versie gezongen, onder leiding van Kee (Nou) van ‘t Oôstend. En als er weer geen koe moet kalven zal zij ook nog even – op haar eigen, Oôstendse manier -  komen vertellen wat haar zoal het afgelopen jaar heeft beziggehouden.

Er zijn maar weinig voorstellingen waar de pauze een belangrijk onderdeel is van de avond, maar bij Dorpsbehoud is dat zo. Die wordt benut om bij te praten en oud-Papendrecht artikelen aan te schaffen.
Dit jaar is er een serie hele mooie pentekeningen te koop, zolang de voorraad strekt.

Kortom: Redenen genoeg om lopend, op de fiets of met de auto de reis naar De Willem te maken om een avondje bij te wonen, zoals dat alleen bij Dorpsbehoud kan.

Donateurs hebben gratis toegang op vertoon van hun uitnodiging.
Niet-donateurs betalen € 5,-- voor een kaartje.

Foto: De ontstaansgeschiedenis van de wijk ’t Zand wordt belicht door medewerker Arie van Dijk.

Wanneer?
30 oktober 2013 van 20.00 tot 22.15 uur
Organisator
Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
078-6412255
stichting.dorpsbhoud@hetnet.nl
Locatie:
Veerdam 6
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.