Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

5e CRP-Rocknight

5e CRP-Rocknight

Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober 2013 organiseert stichting Culturele Raad Papendrecht samen met wijkplatform wpwestpolder.nl de 5e CRP-Rocknight in de Trap af.  Voor als je van metal/punk/rock houdt: dit keer zijn er twee Rocknights! De CRP-Rocknight is inmiddels uitgegroeid tot een minifestival en niet meer weg te denken in Papendrecht. Gelukkig heel vaak met jong plaatselijk talent. De line up voor dit jaar:

Vrijdag 25 oktober
The 5th Pine, Short Notice, Stealers, Anomost en Cenobites

Zaterdag 26 oktober
Rott N’Damned, Dirtbags, Devils Delight, Speaker Punch en Diesel Burner

De Trap Af: Westeind 76, Papendrecht
Doors open 20:00

Short Notice
Short Notice is een vier man tellende, veelzijdige band met eigen nummers maar ze draaien hun hand niet om voor het spelen van een cover. Hun muiziek heeft invloeden van o.a. Ben Howard, Jim Hendrix, John Mayer en de Doors.
Hierdoor maakt deze band variërende muziek van pop tot rock en van blues tot reggae!
Met andere woorden een band om naar uit te kijken!!

Anomost
Anomost is een vrij jonge band die net een paar maanden in de stijgers staat maar des al niet te min al een aardig moppie kunnen spelen. Ze hebben twee leden van Short Notice in hun gelederen en weten met dit project de reggae groove goed van de grond te krijgen.

The 5th Pine
Rock, gewoon rock. Dat is wat the 5th Pine ten gehore brengt tijdens hun energieke optredens. Terwijl de Dordtse band beukende gitaarriffs afwisselt met zachtere "kleine" liedjes, blijft zanger/gitarist Ricky het publiek boeien met zijn krachtige stem. Dat werpt zijn vruchten af: sinds het eerste optreden in mei 2013 heeft de band al shows en voorprogramma's verzorgd in zalen als Rotown, Bibelot en Dolhuys. Verder zal de band ondere andere gaan knallen op het voortsraat noord festival in Dordrecht, dus hou ze in de gaten!

Cenobites
Een punky stijl, een flinke dosis horror en een wilde liveshow is wat je van deze mannen kunt verwachten. Dus Psycho’s maak je borst maar nat, want deze band gaat de boel op zijn kop zetten! De Cenobites staan garant voor een feestje! Deze gezellige vetkuiven zijn een bekende naam in de Rotterdamse underground scene. Geïnspireerd door jaren 50 rock’n’roll, punkrock en bands zoals Motorhead, zetten ze een show neer vol energie en opzwepende ritmes. In de loop van de jaren hebben ze een geheel eigen “cenodemonicsound” ontwikkeld. Niet alleen in Nederland maar ook ver daar buiten is deze psychobilly band een graag geziene gast.
Rott’n’damned (crushing hardcore locals)
Met props op hun CV van Nederlands hardcore trots No Turning Back bewijst maar dat deze band live zijn mannetje staat. Ze laten zien dat hardcore nog leeft onder de jeugd en brengen de boodschap over zoals hun voorgangers in de jaren ’80 al deden.
Rott'nDamned is a Hardcore band from The Netherlands, Rotterdam.
With powerfull lyrics and aggressive riffs they want to tell people all over the world who they are and what they stand for. Rott'nDamned is a young and promising band who are looking for shows anytime, anyplace! Deze artiesten vinden we ook goed:
Municipal Waste, Sick of it all, Madball, Black Flag, Beastie Boys, Bad Brains, Agnostic Front, Terror, lots of new skool/old skool fast heavy stuff!

Dirtbags
Uit Horst komt de in 2010 opgerichte rockband DIRTBAG. Met de roots uit verscheidene ervaren regionale bands, presteert deze vijf mans het om een muur van geluid neer te zetten. DIRTBAG’s stevige sound en goede muziek keuze garanderen een goede show neer waar al vele positieve reacties op zijn geweest. Na enkele optredens in de regio speelt de band nu al in het hele land. De fans kunnen de setlist met covernummers van o.a. Iron Maiden en Thin Lizzy zeer waarderen. Na een sebattical in 2012 ziet de band een rockend 2013 tegemoet.

DEVIL'S Delight
Somewhere in the year of 2010 4 sinners came togeher to start a band an make some noise. Ex members of bands as Head Haunter, Cenobites, Disturbance. They all had there own ideas for taking over the world. This combo resulted in Rock 'n' Roll how it's meant to be.

Speakerpunch “Rock ’n Roll overdrive!”
Wie ze vorig jaar live gezien heeft weet het: Speakerpunch is een band die knalt! Met energie als hoofdingrediënt vuurt het vijftal een cocktail van groovende riffs, strakke drumslagen en brutale teksten als een vuistslag uit de pompende speakers. Speakerpunch speelt vuige rock ’n roll met wortels in de punkrock, stonerrock en hardrock, en werd qua sound al eens vergeleken met The Misfits en Peter Pan Speedrock. Ongecompliceerde rockmuziek met ballen dus, voor stoere mannen en vrouwen. Als er beweging ontstaat in het publiek, van knikkende koppen tot complete duw- en trekchaos, achten de mannen hun taak volbracht. Crowdsurfen toegestaan!
Speakerpunch heeft lokaal al een aardige live-reputatie opgebouwd met shows in o.a. Exit Rotterdam, the Rambler Eindhoven , de Gooth Ridderkerk, Bibelot Dordrecht en Baroeg Rotterdam. De band gooide hoge ogen bij verschillende band battles en werd geprezen om de presentatie. Ook het komende seizoen gaat Speakerpunch er weer live flink tegenaan met een aardige lijst aan optredens. Speakerpunch heeft al een E.P. op zak en op 14 januari staat het afronden van een nieuwe EP op de agenda. Speakerpunch zit in de lift, dus zorg dat je dat gaat zien! See you at the show!

Dieselburner[dee-zuhl, -suhl bur-ner]
DieselBurner is een aard-verschuivende en vuurspuwende rock band uit Nederland.
Dit duo, met Ronald op drums en Barry op gitaar en zang, werd begin 2012 gevormd.
Geïnspireerd door de grootse bands die ooit deze aarde rond dwaalde spelen ze rock op 1,21 gigawatts! In het kort: 2 gasten maken lawaai voor 20! Geloof je ons niet? Komt het zien!

Foto: Pieter van den Berg.

Wanneer?
Van 25 oktober 2013 00.00 uur tot 26 oktober 2013 00.00 uur
Organisator
De Trap Af
Locatie:
Westeind 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.