Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Hervormingsconcert

HERVORMINGSCONCERT ASAF EN KRIMPENS MANNENKOOR Het Christelijk Gemengd Koor Asaf en het Christelijk Krimpens Mannenkoor zullen op zaterdag 26 oktober een gezamenlijk concert geven in de Bethlehemkerk te Papendrecht. Dit concert zal geheel in het teken staan van Hervormingsdag, dat op 31 oktober wordt herdacht.

Deze dag is de geschiedenis ingegaan als de dag waarop de reformatie binnen de Christelijke kerk is begonnen. Hervormingsdag staat in het teken van Maarten Luther. Hij heeft op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen, die gericht waren tegen situaties in de Rooms-katholieke Kerk aan de deur van de Slotkapel in Wittenberg geslagen. Dit was het begin van een grote verandering, de reformatie. Hier liggen de wortels van de Protestantse kerken.

Omdat de deelnemende koren dit herdenken belangrijk vinden geven zij een concert waarbij prachtige liederen ten gehore gebracht zullen worden, die elk op hun eigen wijze in het teken zullen staan van deze reformatie. Beide koren staan onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen, die speciaal voor deze avond een aantal prachtige liedbewerkingen heeft gemaakt. Verder werken mee organist Arie van der Vlist en hoboïste Jolanda den Houter.

Wilt u op deze avond mee herdenken? Dan bent u op zaterdag 26 oktober van harte welkom. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de Bethlehemkerk zullen om 19.30 uur open gaan. De toegangsprijs is € 5,00 in de voorverkoop; aan de kerk kosten de kaarten € 7,50 en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Wanneer?
26 oktober 2013 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Betlehemkerk
reservering@asafpapendrecht.nl
Locatie:
Betlehemkerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.