Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Nacht van de Nacht in het Streeknatuurcentrum Papendrecht

Nacht van de Nacht in het Streeknatuurcentrum Papendrecht

Zaterdagavond 26 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. Ook de Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens en de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) dragen hun steentje bij.

Tijdens de Nacht van de Nacht zullen er bij de NVWA diverse activiteiten plaatsvinden. Begonnen wordt met wat korte lezingen, gevolgd door een wandeling in het donker door de heemtuin en het nabij gelegen bos. Er zal onder andere gekeken worden naar vleermuizen. Tijdens de avond is er ook aandacht voor nachtvlinders, die bekeken kunnen worden. Bij helder weer wordt de sterrenwacht geopend en kan er door middel van een telescoop naar de maan en sterren worden gekeken.

 

Wanneer?
26 oktober 2013 van 20.00 tot 22.30 uur
Organisator
Streeknatuurcentrum
Locatie:
Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.