Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Judith Koelemeijer

De schrijfster van het onlangs verschenen boek Hemelvaart komt woensdag 2 oktober naar Bibliotheek Papendrecht om een lezing te houden.

Koelemeijer studeerde Nederlands en Culturele Studies, volgde een cursus aan de postdoctorale opleiding Journalistiek en ging daarna werken bij de Volkskrant. In 2000 nam ze ontslag bij die krant om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea, die in 2001 verscheen.

Deze familiegeschiedenis, waarvan er meer dan 280.000 exemplaren werden verkocht, werd in 2002 bekroond met de NS publieksprijs en in 2003 met het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte literaire debuut.

In 2008 verscheen de biografie Anna Boom. Dit boek stond in 2008 op de achtste plaats in de Nederlandse top tien van bestverkochte non-fictieboeken.

Onlangs verscheen Hemelvaart: haar eigen, waargebeurde verhaal van een vakantie naar het Griekse Paros in de jaren tachtig die dramatisch eindigde. De Volkskrant schreef hierover: ‘Hemelvaart laat zich lezen als een roman. De literaire kwaliteit schuilt in de geraffineerde compositie en thematiek, de heldere stijl.

Daarnaast bewijst Koelemeijer zich opnieuw als een behoedzame verteller met een sterk expressief vermogen.’

De lezing van Judith Koelemijer, die vooral over haar laatste boek gaat, begint om 20.00 uur; de zaal is om 19.30 uur open. De kaartjes kosten € 7,50 en zijn te verkrijgen bij Bibliotheek Papendrecht, Markt 2, Papendrecht.    
 

Wanneer?
2 oktober 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Bibliotheek
Locatie:
in de bibliotheek aan de Markt 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.