Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

„25 jaar Bevers in Nederland”

„25 jaar Bevers in Nederland”

Van 1 mei t/m 29 juni 2013 is er een tentoonstelling over de Bever te zien in de Openbare Bibliotheek in Papendrecht.

In 1988 werden in de Brabantse Biesbosch de eerste bevers in ons land geherintroduceerd. Hoewel slechts gescheiden door de Nieuwe Merwede, duurde het daarna nog 3 jaar voordat dit prachtige zoogdier zich op eigen kracht in de Dordtse- en Slie-drechtse Biesbosch wist te vestigen.

Na 25 jaar is de aanwezigheid in onze regio en ook langs de Beneden Merwede in Papendrecht goed te merken. Hoewel bevers zich niet gemakkelijk laten zien, laten ze wel duidelijke sporen na. Deze karakteristieke sporen vormen het thema van de expositie die vanaf 1 mei in de Openbare Bibliotheek in Papendrecht is ingericht.

De foto's zijn gemaakt door Ronald van Jeveren, Bram Kerkhof en Jacques v.d. Neut en er zijn ook diverse attributen ten toongesteld, zoals een opgezette Bever, transportkisten, waarmee de eerste bevers vanuit voormalig Oost-Duitsland naar de Biesbosch werden vervoerd etc.

Deze tentoonstelling werd verzorgd door Museum Twintighoeven en is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek,

Markt 2 te Papendrecht. Toegang is gratis.

Museum Twintighoeven is gevestigd aan de Noorderelsweg 2b in boswachterij "De Elzen", te Dordrecht. Na de Viersprong rechtsaf op het boerenerf aan de linkerkant van de weg.

Wanneer?
Van 1 mei 2013 00.00 uur tot 29 juni 2013 00.00 uur
Locatie:
in de bibliotheek aan de Markt 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.