Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

ModderDag bij Wasko

ModderDag bij Wasko

Papendrecht – Wasko BSO Basisbende en Wasko BSO Koningin Beatrix doen mee aan de eerste nationale ModderDag. Dat betekent dat op 28 juni, als in het hele land zo’n 45.000 kinderen met zand en water spelen, ook de kinderen van onze BSO-locaties lekker vies mogen worden in de modder.

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland. Ruim 300 kinderdagverblijven, BSO’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder dus Wasko BSO Basisbende en Wasko BSO Koningin Beatrix. Zeker 45.000 kinderen van ruim 1.200 locaties spelen met zand en water en komen zo weer in contact met de natuur. In een tijd dat kinderen steeds meer tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen, ervaren ze op ModderDag het plezier van buitenspelen in de natuur.

“Wij doen graag mee met ModderDag. Het is een mooie manier om de kinderen dichter bij de natuur te bergen en ze te laten ontdekken hoe leuk vies worden kan zijn. Tevens is het spelen met modder een leuke manier om senso-motorische ontwikkeling te stimuleren“, aldus Mary Rekker, teamleiders van o.a. Wasko BSO Basisbende en Wasko BSO Koningin Beatrix.

International Mud Day is in 2011 in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; heksensoep brouwen; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

Veldwerk Nederland, kennis - en praktijkcentrum voor natuureducatie, heeft het initiatief genomen om ModderDag naar Nederland te halen. “Natuur is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen”, zegt Marc Veekamp van Veldwerk Nederland. “Met ModderDag willen we de natuurbeleving bevorderen bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Met zand en water zijn de mogelijkheden eindeloos. En daarnaast is spelen en ervaren met zand en water natuurlijk enorm leuk.” 

Wanneer?
28 juni 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Wasko
Locatie:
Poldermolen 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.