Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Special Olympics

Special Olympics

Vandaag is het al de derde keer dat de Special Olympics Regionale Spelen in Papendrecht gehouden worden. Het sportevenement biedt mensen met een verstandelijke beperking een fantastische dag waarin zij tegen elkaar op gelijkwaardige sterkte kunnen spelen. De sporten bowlen, tennis, korfbal en voetbal staan dit jaar op het programma.

“Het is dus dankzij Tennisclub TOP, Bowlingvereniging Papendrecht, Papendrechtse Korfbal Club en Voetbalvereniging Drechtstreek dat we dit evenement kunnen organiseren,” zo vertelt projectleider Marc Pelkman. Hij is manager van Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus Groep en organiseerde de eerste spelen in 2005 ook al. “Het zijn namelijk de verenigingen zelf die met hun eigen vrijwilligers hun tak van sport aanbieden aan de deelnemers dus zonder de verenigingen zouden we nergens zijn.”
 
Ook dit jaar hoopt Tandem Support weer op ongeveer 200 deelnemers die met elkaar op gelijkwaardig niveau de sportieve strijd aangaan. Voor de voetballers is er bij deze editie meer dan alleen een medaille te winnen want de winnaar van voetbal mag de volgende dag meedoen aan het Nationaal Voetbalevenement in De Kuip in Rotterdam! 
 
In 2009 was een mooi resultaat van dit evenement het oprichten van een G-team bij P.K.C. dat inmiddels 17 deelnemers kent en volgend jaar ook in de competitie gaat meespelen. Dit jaar hoopt Tandem Support Tennisclub TOP te ondersteunen bij het opzetten van een team voor mensen met een verstandelijke beperking. Marc Pelkman wil niet te hard van stapel lopen: “We beginnen bij het begin: eerst de Special Olympics zodat TOP ook kennis kan maken met deze doelgroep, want het oprichten van dit speciale tennisteam staat nog heel erg in de kinderschoenen, maar het zou zeker weer een prachtig resultaat zijn van dit evenement”.
 
Het is tot 7 mei mogelijk om in te schrijven, iedereen met een verstandelijke beperking kan meedoen! Er kan individueel ingeschreven worden voor bowling en tennis. Voor voetbal en korfbal dient men in teamverband in te schrijven. Deelname is gratis dankzij Stichting Papendrecht 900, het Samenwerkingsverband Aangepast sporten Drechtsteden en enkele fondsen. Inschrijfformulieren zijn op te vragen via email.
 
Wanneer?
22 juni 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Divers, zie de website
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.