Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Swingend koffieconcert

Swingend koffieconcert

Zaterdag 22 juni zal het ensemble AccorDoen een koffieconcert verzorgen in verzorgingshuis De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 te Papendrecht. In de serie Aangenaam Goud, die door de Culturele Raad Papendrecht georganiseerd wordt in samenwerking met de Rivas Zorggroep, is deze maand swingende muziek uit de jaren ’20 en ‘30 van de vorige eeuw te horen. AccorDoen bestaat uit een groep enthousiaste accordeonisten, aangevuld met gastmusici op onder meer banjo en slagwerk. Het concert begint om 10.30 uur en de toegang is gratis.

Het ensemble AccorDoen is in 2010 onder de naam projectensemble l’Avenir ontstaan, toen een aantal accordeonisten besloot een cd op te nemen. De samenwerking beviel zo goed dat eind 2011 werd besloten door te gaan onder de naam AccorDoen.  Tegelijkertijd wilden de spelers andere genres spelen dan men gewend was.

Het programma dat AccorDoen op 22 juni gaat spelen heet ‘De vergeten jaren’. Dit heeft betrekking op de dansmuziek uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw en muziek van nu die daarop is gebaseerd. In deze periode werd de accordeon bijzonder populair, omdat naast de toen al bestaande knopaccordeon, de pianoaccordeon pas echt tot bloei kwam. Hierdoor konden veel pianisten van bands en dansorkesten wisselen naar een accordeon.

Duke Ellington is een van de bekendste bandleiders geweest die gebruik maakte van een accordeon. Opvallend is dat er in het heden bijna geen accordeongroepen meer zijn die dit genre spelen. Maar met de komst van artiesten als Caro Emerald zit het instrument weer in lift en zien we dat de muziek uit de  periode 1920 – 1940 herontdekt wordt. AccorDoen maakt zoveel mogelijk gebruik van de originele arrangementen van toen, weliswaar aangepast aan het instrument. In combinatie met nieuwe nummers zal AccorDoen een afwisselend programma brengen.

De groep heeft Jan-Hubert Janssens als muzikaal leider. Hij is musicoloog en dirigent, die verschillende orkesten in heel het land onder zijn hoede heeft.

Wanneer?
22 juni 2013 van 10.30 tot 00.00 uur
Organisator
Rivas en de Culturele Raad Papendrecht
Locatie:
Verzorgingshuis De Waalburcht aan de Kleine Waal 6
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.