Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Eenmalige workshop 'Slagerij van Kampen' voorafgaand aan hun optreden in de Willem

Eenmalige workshop 'Slagerij van Kampen' voorafgaand aan hun optreden in de Willem

Dit is dé kans om eens een keer met iemand van Slagerij van Kampen te spelen: Op zaterdag 23 februari tussen 19.15 uur en 19.40 uur in de foyer van Theater De Willem. Je hoeft géén (slagwerk)instrumenten mee te nemen! 

Voorwaarde om mee te mogen doen: Je dient wel een toegangsbewijs voor de voorstelling te hebben (ook als je alleen wil kijken naar de workshop) en van te voren opgeven via reserveren@theaterdewillem.nl
 
Korte introductie:
 
Gijsbert Zwart van Slagerij van Kampen geeft een instrument loze trommelworkshop waarbij de deelnemers zelf eens de mooie combinatie van geluid en beweging kunnen ervaren.
 
Na zijn opleiding op het conservatorium Klassiek Slagwerk, bestudeerde Gijsbert vele jaren de Japanse stijl en treedt hij veelvuldig op met Slagerij van Kampen, dat bekend staat om zijn etnische invloeden. Gijsbert is op slagwerkgebied dus heel breed ontwikkeld en wil zijn passie voor het trommelen graag delen met anderen. 
 
Gijsbert: “Uiteindelijk zal een groep spelers naar elkaar moeten luisteren, op elkaar moeten reageren, musiceren en concentreren terwijl bijvoorbeeld 'het tikken van de regen' wordt nagespeeld. Eén en ander vergt veel energie en aandacht maar leidt uiteindelijk tot een unieke ervaring”. 
 
Slagerij van Kampen - De origineelste band van Nederland:
 
Slagerij van Kampen is de “godfather“ onder de slagwerkgroepen. Als echte pioniers begonnen de leden van deze groep (twee vrouwen, twee mannen, sinds 1998 uitgebreid met een extra man) in 1982 met het produceren van popmuziek, louter en alleen op slagwerk gespeeld en ontwikkelde een unieke, geheel eigen stijl.
 
Slagerij van Kampen is in dertig jaar uitgegroeid tot een internationaal succes: overal uitverkochte concerten, een Edison, 1 DVD, 9 cd’s, waaronder één gouden CD zijn enkele hoogtepunten uit het rijtje van vele wapenfeiten die de afgelopen jaren voorbijkwamen. Een opmerkelijk succes voor het, eigenzinnige muzikale karakter, dat buiten het reguliere popcircuit met al zijn media-hypes, toch het grote publiek wist te bereiken en, niet onbelangrijk, die aandacht wist vast te houden en uit te bouwen. 
 
Als allereerste slagwerkgroep ter wereld beschikt Slagerij van Kampen over drums die oplichten op het moment dat de bandleden erop spelen! Dat levert in deze show een geweldig visueel beeld op, een prachtig lichtspel, indrukwekkend mooi en toch zuinig door het gebruik van LEDverlichting. 
 
Zag u de groep al eens optreden, dan zal dit een feest van herkenning zijn. Had u nog nooit de gelegenheid om deze overdonderende drummersgroep te ervaren, dan is hier uw kans. 
Wanneer?
23 februari 2013 van 19.15 tot 19.40 uur
Locatie:
Van der Palmstraat 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.