Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing bevers en zeearenden in de Biesbosch

Lezing bevers en zeearenden in de Biesbosch

Vandaag geven Jacques van der Neut en Thomas van der Es een lezing bij de Natuur-en Vogelwacht "de Alblasserwaard". Tijdens deze avond zullen beide boswachters van de Biesbosch u meenemen naar het gebied en informatie geven over de twee bekendste bewoners van de Biesbosch, de Bever en de Zeearend.

Jacques van der Neut, die sinds de jaren '80 in Nationaal park de Biesbosch werkt, zag hoe de Bevers werden uitgezet in 1988. Nu in 2013 zijn ze er precies 25 jaar, niet alleen in de Biesbosch, maar ook in Nederland. De bevers bouwen burchten, knagen aan bomen en hebben een bijzonder uiterlijk. Jacques blikt terug op de uitzetting en de huidige situatie. De afgelopen jaren is de soort toegenomen in aantal en kan tegenwoordig ook in de Alblasserwaard gezien worden.

Thomas van der Es, die nu vijf jaar in de Biesbosch werkt, zag een andere bijzondere soort in het gebied komen. Sinds 2012 broedt er in het Nationaal park een koppel Zeearenden. Thomas woonde tijdens het eerste broedseizoen van de soort midden in de Biesbosch en heeft het koppel mooi kunnen volgen. Ook laat hij zien wat het belang is van de Biesbosch voor watervogels in het algemeen.

Toegang is €2,-. Aanvang 19.30 uur.
Meer informatie op de website.

Wanneer?
17 januari 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.