Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jeugdmiddag: Uilen- en braakballen

Jeugdmiddag: Uilen- en braakballen

Vandaag organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een uilen- en braakballenmiddag voor de jeugd. De middag start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 2,- per kind en dat is inclusief een consumptie.

Een uilen- en braakballenmiddag?
Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. Deze middag laten we diverse (opgezette) uilen zien en vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van de uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken we wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen we er dan zo achter wat de uil gegeten heeft.

Wanneer?
3 januari 2013 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
0184-412618
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.