Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cursus over de Middeleeuwen

Cursus over de Middeleeuwen

Op 3 maandagavonden organiseert Volksuniversiteit Papendrecht een leerzame en verhelderende cursus over de Middeleeuwen. De term 'donkere Middeleeuwen' doet  het allerergste vermoeden. Het beeld van heksenverbrandingen en een enorme terugval in de westerse beschaving doemt op.

 Toch is dit niet de waarheid. Heksen werden pas na de Middeleeuwen op de brandstapel gezet. Monniken bestudeerden teksten van de oude Grieken en Romeinen. De tijd van 500 tot 1500 na Christus was een tijd van het christendom, maar ook die van de opkomst van de steden, de handel, het onderwijssysteem en uitbundige feesten.

 Al deze thema's komen tijdens deze cursus aan bod. Verder zult u te weten komen waarom er een paus, keizer, hertog en een graaf was. Naast het feodaal stelsel gaat het verder over de gilden en de kruistochten. Beeldende prenten, schilderijen en kaarten verduidelijken het verhaal.

De cursuskosten bedragen € 45,-.

Voor inschrijving kan men terecht op de website of bellen naar het secretariaat.

Wanneer?
Van 3 december 2012 00.00 uur tot 17 december 2012 00.00 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.