Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Het kerstverhaal in de kunstgeschiedenis

Lezing: Het kerstverhaal in de kunstgeschiedenis

In deze lezing, die wordt georganiseerd door Volksuniversiteit Papendrecht duikt men in de wereld van de symboliek. Het kerstverhaal kennen de meesten uit de bijbel, afbeeldingen van het kerstverhaal meestal ook wel. Maar de betekenis van specifieke details in middeleeuwse kunstwerken weet men vaak niet.

In de middeleeuwen en renaissance was het kerstverhaal veel uitgebreider dan tegenwoordig. Een enorme hoeveelheid legenden is in de periode van het vroege christendom rondom de geboorte van Christus verteld en opgeschreven. Het zijn verhalen die de kunstenaars uit die tijd ook kenden en gebruikten als inspiratiebron voor hun kunstwerken.

 In latere eeuwen is het kerstverhaal van haar legenden ontdaan en veel van die "verzinsels" zijn verloren gegaan zodat wij vandaag de dag niet direct de betekenis weten van sommige details op middeleeuwse kunstwerken. De docent, Evert Vos, gaat aan de hand van vele afbeeldingen in op de symboliek en betekenis van afbeeldingen rondom de geboorte van Christus.

De lezing vindt plaats op woensdagavond en kost € 15,-. Voor inschrijving kan men terecht op de website of bellen naar het secretariaat.

Wanneer?
12 december 2012 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.