Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Landelijke Open Imkerij dag

Landelijke Open Imkerij dag

Imker Ronaldvertelt graag over zijn hobby. Hij legt uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en hij laat u bij zijn stand zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen.

Het jaar van de bij
Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het jaar van de bij. Daar zijn goede redenen voor:
· Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuivende arbeid van bijen.
· In de afgelopen jaren is er een onrustbarende bijensterfte in Nederland.
· Omdat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, zijn vele soorten wilde bijen in gevaar.  Bezoek de website van het Jaar van de Bij (www.jaarvandebij.nl) voor meer informatie en om te lezen wat u zelf kunt doen.

Wanneer?
14 juli 2012 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Hobby Imkerij Ronald
06- 51 46 04 33
Locatie:
Matenasche Scheidkade 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.