Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Natuurdag

Natuurdag

Tijdens de Natuurdag is er, voor jong en oud, een uitgebreid excursieprogramma. De eerste excursie start om 06.30 uur en de laatste is om 23.00 uur afgelopen. Het is de bedoeling om tijdens de Natuurdag op zoek te gaan naar zoveel mogelijk soorten planten en dieren.

Enthousiaste experts op het gebied van allerlei verschillende soortgroepen zullen hun best doen om u kennis te laten maken met de enorme biodiversiteit van het Alblasserbos en de Heemtuin van de NVWA. U kunt bovendien aan alle excursies gratis deelnemen en er is voor ieder wat wils!

Op de website vindt u het excursieprogramma voor volwassenen en kinderen. Er is ook een speciaal Kinderprogramma.

Vanaf 10.00 uur van harte welkom op de Natuuurmarkt rond het StreekNatuurCentrum in het Alblasserbos. Er zijn interessante kramen op het gebied van natuur en natuurbeleving. Zo vertelt een imker over zijn werk en kunt u zien hoe manden worden gevlochten van wilgentenen. Bij de kraam van Staatsbosbeheer staat de boswachter klaar om informatie te geven over natuur en recreatie in uw eigen omgeving. Daarnaast presenteren de werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht "de Alblasserwaard" zich en vertellen over hun werkzaamheden.

Ook voor kinderen is er van alles te doen:
- uileballen pluizen
- geschminkt worden
- kriebelbeestjes maken
- speurtochten volgen
- en nestkastjes maken

De toegang tot de markt en alle activiteiten is gratis.

Wanneer?
9 juni 2012 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.