Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voorlichtingsavond Psychiatrie in de familie

Voorlichtingsavond Psychiatrie in de familie

Leven met iemand met een psychiatrisch probleem is zwaar. Iedereen die dit meemaakt kan meepraten over conflicten, de overbelasting, de machteloosheid en de eenzaamheid die dit met zich meebrengt. Voor degene zelf en voor veel naastbetrokkenen levert het veel spanning op. Veel naastbetrokkenen weten niet meer hoe ze moeten reageren.

De afdeling Preventie van Yulius wil, in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP) en stichting MEE, familieleden en naastbetrokkenen zo goed mogelijk informeren over het ziektebeeld van hun naaste, hen leren hoe ze moeten omgaan met hun partner, familielid, vriend(in) en hoe zij zelf gezond kunnen blijven in stressvolle situaties.

Vandaag organiseren zij daarom een voorlichtingsavond over psychiatrie in de familie. U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom in het Dienstencentrum. De toegang is gratis.

Tijdens deze voorlichtingsavond komen de volgende onderwerpen aan bod:

  •  Uw positie als familielid/mantelzorger
  • Draagkracht en draaglast 
  • Zorgen voor jezelf 
  • Informatie over de cursus Psychiatrie in de familie

De cursus ‘Psychiatrie in de familie’ gaat bij voldoende belangstelling dit najaar van start en is bedoeld voor partners en (volwassen) familieleden van mensen met een psychiatrisch probleem. Het doel van de cursus is dat mantelzorgers zich minder belast gaan voelen. Het is geen therapiegroep en ook geen gespreksgroep. Het accent ligt op het uitwisselen van ervaringen. Ondanks alle verschillende stoornissen die er binnen een groep zijn en besproken worden, is er ook gelijksoortigheid in de problematiek. Er is sprake van herkenning en de cursisten hebben diverse raakvlakken. De cursus wordt door deelnemers als waardevol ervaren, vooral voor mensen die al begrijpen wat psychiatrische zorg is. Cursisten ervaren het als verrijkend om dingen in een groep te delen.

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan telefonisch bij de SWOP. Aanmelden is niet verplicht.

Wanneer?
7 juni 2012 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP)
Locatie:
Het Dienstencentrum aan de Gerbrandystraat 31
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.