Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Wasko peuterspeelzalen Open dag

Wasko peuterspeelzalen Open dag
Lang niet iedereen is op de hoogte van de vele mogelijkheden die het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Papendrecht biedt. Daarom organiseert de stichting peuterspeelzalen van Wasko een inloopochtend op de vijf peuterspeelzalen in Papendrecht.

“Het peuterspeelzaalwerk ontwikkelt zich de laatste jaren steeds meer als een werkvorm waar het jonge kind vanaf 2,5 jaar samen met andere kinderen leert spelen en delen, hierdoor is een kind beter voorbereid op de gang naar de basisschool” zegt Piet Penning, beleidsadviseur voor het peuterspeelzaalwerk bij Wasko. Ook wordt de peuter in een peuterspeelzaal spelenderwijs gestimuleerd in de motoriek en sociale vaardigheden.

De kinderen bezoeken 2 dagdelen per week de peuterspeelzaal waar zij gaan spelen in een groep van maximaal 14 kinderen.

Naast het reguliere peuterspeelzaalwerk is er ook de mogelijkheid om het kind, via het consultatiebureau aan te melden voor een zogenaamde VVE groep. In deze groepen spelen de kinderen 2 extra dagdelen en wordt er extra aandacht besteed aan met name de taal ontwikkeling. Op deze wijze wordt voorkomen dat het kind met een achterstand start op de basisschool.

Om het bereik van de peuterspeelzalen te vergroten en om de financiële drempel te verlagen zullen de tarieven van het peuterspeelzaalwerk per 1 januari naar beneden worden bijgesteld. Daarnaast komt er ook nog een mogelijkheid voor ouders die beiden werken, of voor alleenstaande ouders die werken of studeren , om een tegemoetkoming te krijgen via de wet kinderopvang.

Voor adressen van alle Peuterspeelzalen in Papendrecht en verdere informatie kunt u kijken op de website van Wasko onder het kopje peuterspeelzalen.

Wanneer?
19 november 2011 van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie:
zie de website van Wasko
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.