Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dialezing over vogelsoorten in Centraal- en Oost-Turkije.

Dialezing over vogelsoorten in Centraal- en Oost-Turkije.

Vandaag organiseert de Vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een dialezing over vogelsoorten in Centraal- en Oost-Turkije.

In de zomers van 2010 en 2011 maakten 5 jonge vogelaars een rondreis door het gebied en hun belevenissen worden op 17 november getoond door Jorrit Vlot, lid van de vogelwerkgroep van de NVWA. Tijdens deze lezing laat hij ons de rondreis zien en zal hij verhalen van de vele belevenissen die ze onderweg hebben meegemaakt. De nadruk hierbij zal leggen op de vele vogelsoorten die ze hebben gespot. Maar ook het land met zijn gewoonten en cultuur komt aan bod. We reizen al snel af naar het binnenland, waar in een hoog tempo de vele vogelsoorten passeren. Hierbij denken we aan Turkse Boomklever, Balkanbergfluiter, Maskerklauwier.

Maar ook op een vroege morgen met een gids de bergen in en daar een ontmoeting met Kaspisch Berghoen, Kaukasisch Korhoen. De ontmoeting met een Bruine beer was een van de hoogtepunten. Kroeskoppelikanen bekijken onder militaire begeleiding is ook een niet alledaagse bezigheid. We komen langs de berg Ararat met mooie soorten. Er wordt een uitstapje gemaakt naar de Iraakse grens om de Indische Kievit te bewonderen. En naar de diverse delta’s met als einddoel Antalya. Hier in de buurt moeten nog Bruine Visuilen zitten. En na 2 pogingen lukt het ook werkelijk om deze droomsoort te zien en te fotograferen.

Het is slechts een kleine greep uit de totale lezing. De zaal is om 19.00 uur open en we beginnen om 19.30 uur. Tussendoor is er pauze en de keuken is dan ook open. De entree bedraagt € 2,00, en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Ad Kooij.

Wanneer?
17 november 2011 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Ad Kooij
691 20 38
Locatie:
het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de NVWA aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.