Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Schoonheid, spanning & spirit prerafailitische kunst

Lezing Schoonheid, spanning & spirit prerafailitische kunst

Het Engelse Prerafailisme valt enorm in de smaak bij veel kunstliefhebbers. Geen wonder, want de minstens zo populaire Jugendstil is er voor een belangrijk deel uit voortgekomen, evenals de Arts&Crafts-Movement.

In ons eigen land is er in de afgelopen jaren bijzondere aandacht geweest voor Prerafailitische kunst door grote exposities van o.a. Waterhouse en Rossetti. De prachtige, dromerige vrouwenschilderingen van laatstgenoemde zijn onweerstaanbaar in hun romantische schoonheid. In deze lezing bespreken we de kunstwerken van vele belangrijke Prerafailieten en genieten we van de schoonheid, spanning en spiritualiteit die ze uitbeelden.

Docent: dhr. Lok Chan
CursusPrijs: € 17,50

Wanneer?
1 november 2011 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.