Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schilderijen-expositie

Schilderijen-expositie
Tot en met eind oktober zijn er in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard schilderijen te bewonderen van Dirk Apeldoorn uit Papendrecht.

Dirk Apeldoorn (69) is geboren in Leusden en woont sinds 1974 in Papendrecht “Tekenen heb ik altijd graag gedaan, maar schilderen doe ik pas de laatste jaren. Met deze expositie is het dan ook de eerste keer dat ik met mijn werk naar buiten treed.

Ik ben autodidact, maar heb veel geleerd van mijn vrouw Greetje, die verschillende cursussen heeft gevolgd. Zij heeft mij gestimuleerd en geïnspireerd om ook te gaan schilderen. Ik werk figuratief en kies vaak onderwerpen als landschappen, dieren of gebouwen. In het SNCA worden schilderijen getoond van pluim- en ander vee, alsmede enige landschappen. Ze zijn alle uitgevoerd in acryl”, aldus de schilder.

Hij geeft verder aan dat zijn afkomst van het platteland hem niet verlocchend heeft. “Ik heb het grootste deel van mijn werkzame leven in Rotterdam doorgebracht. Het is altijd weer spannend om met een leeg doek te beginnen, en uiteindelijk zolang door te werken tot er ongeveer op staat wat je voor ogen had”, aldus Apeldoorn.

Het SNCA is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook de website.

Wanneer?
Van 30 augustus 2011 10.00 uur tot 29 oktober 2011 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.