Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Singapore, Kuala Lumpur en Malakka: de 3 aziatische tijgers

Lezing Singapore, Kuala Lumpur en Malakka: de 3 aziatische tijgers

Kuala Lumpur (KL) heeft als hoofdstad van Maleisie, in het spoor van de spectaculaire Oost-Aziatische economische groei, een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor is ook deze stad vol gezet met torenflats en shoppingmalls. Blikvangers zijn de Petronas Twintowers (enige tijd de hoogste gebouwen ter wereld) en de KL-tower. Ook vinden we in de stad nog enkele oude Chinese en Indische wijken. Malakka was vroeger een Hollands steunpunt en handelscentrum. Deze stad heeft uit de VOC-tijd nog veel typisch Hollandse kenmerken overgehouden. Singapore heeft mondiaal gezien de meest succesvolle economische ontwikkeling van de laatste 40 jaar doorgemaakt.

Het oorspronkelijke eilandje vol tropisch oerwoud is door het beleid van uitstekende bewindslieden uitgegroeid tot een vriendelijke, veilige en geordende samenleving, waar in de stad naast spectaculaire hoogbouw vooral het overdadige groen opvalt. Via het beeldmateriaal en de reisverhalen van de docent krijgt u een indruk van de 'drie Aziatische tijgers', zoals deze steden genoemd worden.

Spreker: dhr. B. Hupkens
CursusPrijs: € 17,50

Wanneer?
24 oktober 2011 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.