Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dialezing Chris van Rijswijk

Dialezing Chris van Rijswijk
Vandaag organiseert de Vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) haar eerste dialezing van het komende winterseizoen in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA). Chris van Rijswijk, een bekend vogelfotograaf neemt de bezoekers mee naar Finland, Zweden en Canada voor bijzondere waarnemingen.

Voor de pauze wordt Spitsbergen bezocht. Deze eilandengroep bezoek je niet alleen voor de vogels (zoals Ivoormeeuw, Kleine Alk, Dikbekzeekoet en andere Zeevogels), maar ook voor de zoogdieren. IJsberen, Walvissen, Walrussen, Beluga’s en Poolvossen zijn de smaakmakers. Met een ruim honderd jaar oud zeilschip maken we een tocht door dit schitterende gebied en genieten ondertussen van het prachtige landschap, de bijzondere vogels en de fascinerende zoogdieren.

Na de pauze neemt Chris ons mee naar 4 toppers, dit zijn soorten die Chris enorm aanspreken. Het zijn de Korhoen, de Auerhoen, de Sneeuwuil en de Steenarend. Deze droomsoorten zijn in Nederland niet of nauwelijks te fotograferen, daarom reizen we in deze presentatie af naar Finland, Zweden en Canada. Een nieuwe presentatie met prachtige beelden. Tijdens de presentaties en er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen over de beelden en fotografie.

De zaal is om 19.00 uur open. In de pauze is de keuken open. De entree voor deze lezing bedraagt slechts € 2,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ad Kooij 078-6912038 of Arie Kolders 0184-420592.

Wanneer?
13 oktober 2011 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.