Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Israel en de Palestijnse gebieden

Lezing Israel en de Palestijnse gebieden

Vandaag komt Meta Floor naar Papendrecht om een presentatie te geven over haar werk, haar contacten en de situatie in Israel en de bezette gebieden.Ze hoopt iets te vertellen over de situatie in Israël en dan voornamelijk over de situatie waarin palestijnse christenen leven. Meta Floor wil met haar aanwezigheid in Jeruzalem Palestijnse christenen stem en gezicht geven om zo in Nederland meer openheid te krijgen voor hun verhaal.

Veel Palestijnse christenen (en ook moslims trouwens) trekken zo mogelijk weg uit b.v Bethlehem, de gemeentes die daar nog bestaan hebben het moeilijk…..de vergrijzing slaat toe. Niet omdat de jongeren afhaken maar omdat ze een beter bestaan zoeken in b.v. de V.S. De ouderen blijven achter maar hoe lees je dan de bijbel?

Mw. Meta Floor is uitgezonden door Kerk in Actie en werkt in Jeruzalem aan de dialoog tussen joden en palestijnen. In de afgelopen maanden is daar, juist ook binnen de kerken, nogal wat weerstand tegen geweest. Want Israel is toch Gods volk, aan de joden is toch een land beloofd, “bloeiende van melk en honing”? Het joodse volk, door God uitverkoren om tot zegen te zijn voor de volkeren. Maar wie behoren dan tot het uitverkoren volk en wie zijn nu eigenlijk de “palestijnen”…wie worden daarmee bedoeld?

Op deze avond hopen we meer informatie te krijgen over de gruwelijk complexe situatie in het beloofde land. En proberen we na te denken over wat het betekent om christen te zijn in bezet gebied…

Wanneer?
10 oktober 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.