Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bomen- en kruidenwandeling

Bomen- en kruidenwandeling

De Natuur en Vogelwacht de Alblasserwaard (NVWA) organiseert vandaag een bomen- en kruidenwandeling door de educatieve heemtuin van de NVWA en door het aangrenzende Alblasserbos. De Natuurgidsen proberen u kennis te laten maken met het gebruik van volksgeneeskunde, legenden en sagen van bomen en kruiden.

Wist u bijvoorbeeld dat in de 17e eeuw de wortels van deze plant als groente werd gegeten? Wist u dat de wilg en de moerasspirea vroeger belangrijke leveranciers waren voor ons huidige aspirientje?

Bent u nieuwsgierig geworden? De deelname is gratis. Voor inlichting kunt u bellen of mailen.

Het NVWA vervult een belangrijke rol in de vorm van educatie voor de inwoners en bezoekers van de Alblasserwaard. Het doel is om de bezoekers te informeren over de natuur en landschapswaarden van het veenweidegebied in deze streek. Het centrum van de NVWA ligt aan de rand van het Alblasserbos vlakbij het Westeinde van Wijngaarden. Het centrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag en maandag is het centrum gesloten.

Wanneer?
3 september 2011 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
691 96 74
ghket@ziggo.nl
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.