Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Wandeling heemtuin en Alblasserbos

Wandeling heemtuin en Alblasserbos

Vandaag organiseert de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ een wandeling door de heemtuin en het Alblasserbos naast het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA). Thema deze wandeling is: Van weide naar natuur’.

Ruim 11 jaar geleden opende de NVWA haar nieuwe onderkomen aan de Matenaweg nabij het Alblasserbos. Ook werd de educatieve heemtuin (2500 m2) geopend en in gebruik genomen. Daarin allerlei leefgemeenschappen als een moerasoever, een onderkomen voor ringslangen, een insectenmuur en een blauwgraslandje. Dit schrale hooilandje  wordt elk jaar gemaaid met als doel zeldzame planten die van een hoge waterstand en weinig voeding houden te tonen. Alle inspanningen zijn beloond en de eerste orchideeen staan nu in bloei. Het is de gevlekte Rietorchis die nu haar bloemen en lilakleur laten zien aan de bezoekers en natuurliefhebbers.

De natuurgidsen nemen de wandelaars mee naar de geschiedenis en ontwikkelingen in de Alblasserwaard en laten u zien hoe men  een stukje natuurontwikkeling kan activeren. Nu de regering een dikke streep haalt door de natuurontwikkeling in Nederland, zullen u en wij daar zelf meer aan moeten doen en dat kan zelfs in uw achtertuin. Wij hopen dat het zonnig weer is en we wat kunnen (laten) zien van het insectenleven. Uiteraard zijn we na de wandeling bereid om nadere toelichting te geven als u wat anders wenst dan een glad gemaaid grasveld. Hopenlijk tot ziens!

Voor meer informatie zie de website

Wanneer?
2 juli 2011 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.