Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fietstocht door de West-Alblasserwaard

Op zaterdag 18 juni organiseert de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA)

een fietstocht door de West-Alblasserwaard en er wordt een bezoek gebracht aan een eendenkooi.

De tocht start op 13.30 vanaf het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) nabij Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos. De tocht gaat richting Streefkerk en de Brandwijkse Donk en we gaan op bezoek bij een eendenkooi. In de kooi zien we hoe vroeger de eenden werden gevangen om het karige rantsoen van de bewoners aan te vullen. Het zijn ook rustpunten met mooie natuur omdat op bepaalde afstanden geen geluidsoverlast mag plaatsvinden en dat is uniek in ons drukke land. In verband met het bezoek is opgave verplicht en voor toegang van de eendenkooi wordt een toegangsprijs gevraagd van enkele eurootjes.

De tocht duurt enkele uren en start vanaf het SNCA en de natuurgids Wim Hoogkamer en Gerda Contant laat u graag de schoonheid van de Alblasserwaardse polder zien.

Om 13.30 uur starten wij vanaf het streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de Natuur en Vogelwacht  Het SNCA is geopend van dinsdag tot en met zaterdag overdag 0184-412618; Zie ook www.nvwa.nl.

Wanneer?
18 juni 2011 van 13.30 tot 23.59 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.