Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Beeldenboulevard Papendrecht

Beeldenboulevard Papendrecht

Wij nodigen u hierbij  uit voor de opening van onze tentoonstelling “Riverside” op 17 juni 2011, aanvang 16.00 uur te Papendrecht.

“Riverside toont het dna van de mens: uniek, ingetogen, extravert, aanwezig, bescheiden, verstild, klassiek, gedegen, experimenteel.” Het “laat zien hoe en waarheen die mensfiguur zich anno 2011 heeft ontwikkeld” ,  aldus het commentaar van Piet Augustijn, conservator Gorcums Museum. 

Deze expositie is een vervolg op de wisselexpositie “Het Moment” die vorig jaar juni 2010 door de Stichting Beeldenpark Drechtoevers op een prachtige locatie langs de rivieroever van Papendrecht is gerealiseerd. Het is wederom een toonaangevende expositie van Nederlandse figuratieve beeldhouwkunst.

De expositie “Het Moment” in 2010 is een doorslaand succes geworden. Niet alleen bij de opening was er grote belangstelling, maar vooral daarna blijkt het Merwehoofd een belangrijke schakel te vormen in het Beeldenpark Drechtoevers. Naar schatting enkele duizenden bezochten in het afgelopen jaar de prachtige kunstcollectie aan de oevers van het drierivierenpunt.

Dat heeft het bestuur van Beeldenpark Drechtoevers er toe gebracht opnieuw een indrukwekkende expositie op het Merwehoofd te organiseren. Ditmaal zelfs uitgebreider dan de eerste. De nieuwe expositie met de naam “Riverside” kent weer een keur aan bekende Nederlandse beeldend kunstenaars, zoals  Maîte Duval en Caius Spronken.

Wanneer?
17 juni 2011 van 16.00 tot 00.00 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.