Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie van borduur- en quiltwerkstukken

Expositie van borduur- en quiltwerkstukken

U kunt een expositie van Japanse Sashiko borduur- en quiltwerkstukken bekijken. De stukken zijn afkomstig van Meneer Atsushi Hutatsuya die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland is gekomen om bij Aitobo Sashiko workshops te houden.

Sashiko (kleine steekjes) is een decoratieve versterkende borduurtechniek uit Japan. Dit van oorsprong functionele borduurwerk werd ooit ontwikkeld in arme boerengezinnen om versleten plekken in kleding te versterken, of gaten te repareren met stoplappen (patchwork). Tegenwoordig wordt Sashiko vooral toegepast als een decoratieve borduurtechniek en in quiltwerk. De witte katoenen draad op de traditioneel indigo-blauwe stof geeft Sashiko een exclusieve uitstraling. Er bestaan tegenwoordig wel honderden traditionele steekpatronen en kleurstellingen die in allerlei verschillende toepassingen worden gebruikt.

Naomi Bom-Mikami, de Japanse eigenaresse van Aitobo vertelt: “Regelmatig werd mij gevraagd of Aitobo een workshop of expositie organiseert over de wereldwijd bekende Japanse Sashiko borduurtechniek. Ik ben in Japan op zoek gegaan naar iemand die zo’n workshop en expositie zou kunnen verzorgen. Tot mijn grote vreugde is dat gelukt!”

Openingstijden: vrijdag 13.00-18.00, zaterdag 12.00-17.00 uur.

Wanneer?
Van 2 april 2011 13.00 uur tot 29 april 2011 00.00 uur
Organisator
Galerie Aitobo
Locatie:
Zernikelaan 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.