Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gespreksavond Christendom en de nieuwe spiritualiteit

Spiritualiteit is helemaal in! De Nederlander is flink op zoek naar zingeving! Publicaties over bijna-doodervaringen, zoals ‘Eindeloos bewustzijn’ van cardioloog Pim van Lommel, zijn razend populair. En het succes van het blad Happinez spreekt boekdelen: een glossy tijdschrift dat je leidt naar jouw eigen ‘goddelijke vonk’ diep van binnen. Denk verder aan de bestsellers De Celestijnse Belofte (uit de jaren negentig) en de Da Vinci Code, inmiddels natuurlijk ook verfilmd.

De kerk viert nu het Paasfeest. Het verhaal over het lijden en de opstanding van Jezus Christus. De vraag komt dan boven: wat is de relatie met het christelijk geloof? Zijn er verbindingslijnen? Zijn er ook scheidslijnen? We willen hierover met elkaar in gesprek gaan.

Ds. Labooy: ‘Voordat ik christen werd, was ik zelf erg geboeid geraakt door de nieuwe spiritualiteit. Ik deed bijvoorbeeld best veel met het Boeddhisme. Ik wil op de gespreksavond daar graag wat over vertellen. We kunnen dan over deze thematiek met elkaar in gesprek gaan.’

Wanneer?
26 april 2011 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Palm (Bethlehemkerk) aan de van der Palmstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.