Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezingen Maarten van Rossem

Lezingen Maarten van Rossem

De bekende commentator en “Amerikadeskundige” Maarten van Rossem komt op woensdag 27 oktober naar Papendrecht om een lezing te geven.

Maarten van Rossem geeft regelmatig commentaar op politieke en culturele kwesties voor radio en televisie. Hij biedt geen zonnige kijk op de wereld, maar moet ook niets hebben van modieus cultuurpessimisme. Van Rossem heeft veel over Amerika geschreven. Hij schrijft helder en ironisch in een populair-wetenschappelijke stijl over de Amerikaanse cultuur en politiek.

In 2005 verscheen De wereld volgens Maarten van Rossem, waarin hij kritisch afstand neemt van de nationale depressie die Nederland lijkt te zijn aangepraat. Van Rossem schrijft niet alleen, want in 2008 is hij te zien geweest in een televisieserie van de EO over geloof in de Verenigde Staten. In 2009 was Van Rossem ook te zien in de NCRV-reeks  ‘Op reis met Van Rossem’, waarbij hij door Nederland reisde.
Recent is het boek  Waarom is de burger boos? verschenen. Hierin laat Maarten van Rossem zijn licht schijnen over hedendaags populisme.

Ook in Papendrecht zal Maarten van Rossem zijn mening geven over historische en actuele zaken die hem en ons bezighouden.

Wanneer?
27 oktober 2010 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.