Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Beter omgaan met pubers

De pubertijd is voor veel ouders een enerverende, maar soms lastige periode. Hun kind verandert niet alleen lichamelijk, maar ook in het gedrag. Sommige pubers proberen graag van alles uit en daardoor zitten ouders soms met de handen in het haar. Rivas Zorggroep begint daarom vanaf 25 oktober de cursus 'Beter omgaan met pubers'.

Advies van professionals
Met de cursus ‘Beter omgaan met pubers’ krijgen de ouders van professionele medewerkers van Rivas Zorggroep advies over het opvoeden van een puber. 'Samen met andere ouders doen de deelnemers ook nieuwe ideeën op over het omgaan met hun kind en er worden vaardigheden aangereikt hoe ouders dat kunt verbeteren', zegt Jeannette Belder maatschappelijk werker bij Rivas Zorggroep 'We merken dat ouders het ook fijn vinden om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Met deze cursus bieden wij hen daarvoor de mogelijkheid.'

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Tijdens iedere bijeenkomst staat weer een andere onderwerp centraal: veranderingen in de pubertijd, positieve aandacht en manieren van opvoeden, ruzie voorkomen: luisteren naar je puber, ruzie voorkomen: praten met je puber, ruzie oplossen: overleggen met je puber en grenzen stellen en straffen.
De cursus is bedoeld voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Informatie
De cursus begint maandag 25 oktober in de Seringenstraat in Papendrecht en bestaat uit zes bijeenkomsten. De avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden kan via de

Wanneer?
25 oktober 2010 van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie:
Seringenstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.