Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Met de kikker op pad

Met de kikker op pad

De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard heeft een nieuwe educatieve activiteit in het leven geroepen. Met de Kikker op Pad kunnen kinderen van voornamelijk het basisonderwijs het leven ontdekken van de kikker en zijn leefomgeving.

Deelnemers aan het educatieve spel krijgen bij aanmelding bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) een tasje met opdrachten, kaartjes, een plattegrond van de heemtuin, zoekkaarten en ander materiaal om nader kennis te maken met de groene kikker en de bruine pad.

De kinderen kunnen zich aanmelden bij het SNCA (groepen van te voren aanmelden) en betalen € 10,00 borg voor het tasje met materiaal. Dan kan iedereen de tuin in en aan de hand van de opdrachten en zoekkaarten aan het ontdekken. Bij het opdrachtenblad is een puzzel gevoegd die de kinderen kunnen invullen en achterlaten bij het SNCA; mogelijk win je met het antwoord een leuke prijs.

Het SNCA is tot 01 oktober geopend van dinsdag tot en met zaterdag en ligt aan de rand van het Alblasserbos, nabij het Westeinde van Wijngaarden. Voor meer informatie kunt uiteraard op de website kijken of telefonisch contact opnemen.

Wanneer?
Van 16 juni 2009 10.00 uur tot 1 oktober 2009 17.00 uur
Organisator
De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
0184-412618
info@nvwa.nl
Locatie:
Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.